Followers

Thursday, 8 April 2010

Dunia Dah Majuuuu.....

Menarik......bila aku terbaca kisah seorang anak yang berusia 16 tahun menyaman ibunya yang mendakwa dia didifitnah di dalam facebook. Kalau kes anak menyaman ibu memang sudah biasa kita dengar, tapi kalau kes sebab Facebook...ermmm may be this is the first time kot yang aku dengar. Kes ni berlaku di  bandar Arkadelpia, Arkansas, Amerika, minta-mintalah kes ini tidak akan berlaku di Malaysia, nauzubillahminnalzalik.... Boleh kita simpulkan memang dunia sudah majuuu.....Agak-agak lar kan, ada tak nanti anak yang akan menyaman ibunya melalui YouTube dan mungkin satu hari nanti prosiding saman menyaman ni dilakukan melalui YouTube je...ermmm entahlah.
 
ARKADELPHIA, Arkansas 7 April - Seorang remaja lelaki berusia 16 tahun menyaman ibunya atas dakwaan memfitnahnya di laman Facebook.
Arkadelpia, Arkansas

Wanita itu, Denise New dituduh atas dakwaan mengganggu dan anaknya yang mana nama tidak didedahkan meminta supaya ibunya dihalang daripada menghubunginya.

Pihak berkuasa memberitahu KATC-TV remaja itu menetap bersama neneknya yang mendapat hak penjagaan.
Bendera US & Arkansas di salah sebuah bangunan di Arkadelpia

New berkata, dia percaya bahawa dia mempunyai hak sah untuk mengawasi aktiviti dalam talian anaknya dan merancang menentang tuduhan itu.

Pendakwa, Todd Turner bagaimanapun enggan mengulas atas alasan usia remaja berkenaan. - APARKADELPHIA, Arkansas 7 April - Seorang remaja lelaki berusia 16 tahun menyaman ibunya atas dakwaan memfitnahnya di laman Facebook.

Wanita itu, Denise New dituduh atas dakwaan mengganggu dan anaknya yang mana nama tidak didedahkan meminta supaya ibunya dihalang daripada menghubunginya.

Pihak berkuasa memberitahu KATC-TV remaja itu menetap bersama neneknya yang mendapat hak penjagaan.
A Great Place to call home....is it true based to this case?

New berkata, dia percaya bahawa dia mempunyai hak sah untuk mengawasi aktiviti dalam talian anaknya dan merancang menentang tuduhan itu.

Pendakwa, Todd Turner bagaimanapun enggan mengulas atas alasan usia remaja berkenaan. - AP

No comments:

Other Topics