Followers

Sunday, 23 May 2010

Kolej Matrikulasi Perlis


LAGU RASMI KOLEJ MATRIKULASI PERLIS

Indah mempersona suasana ceria
Kolej ku damai permai sentiasa
Kehidupan berbudaya
Kukuh kerjasama

Bersatu beretika

Visi kejayaan
Disiplin diutama
Komitmen tinggi setiap masa
Cabarankan ditempuhi
Berprestasi tinggi
Lahirkan insan yang berkualiti

Kolej Matrikulasi Perlis
Cemerlang berusaha
Menggapai wawasan
Kolej Matrikulasi Perlis
Megah di puncak jaya
Keimanan Menjana Perubahan


Ashraf Said : Lama gile tak melawat KMP, banyak citer kat sini ada yang suka, duka, lucu, kejayaan, kegagalan suma ada. Agak2 sape JPP yang bersara awal disebabkan krisis dengan YDP dulu walaupun dah menang pilihanraya umum..huhu tapi kini sume dah jadi kenangan. Ingat lak kat Encik Sharom, Encik Khalid Dan, Kafe Jazila & Hafa (skang dah takde), abang Din,  Koperasi KMP dan men bola setiap petang pas kelas, teringat aku time jadik defence terhebat time tu (terperasan la plak....haha). So sad coz Reunion kat KL next month tak dapat datang...maybe next time. Really looking forward to join AJKO yang mana minggu ala2 MMS @ sekarang dikenali as MDS....just a bit of memory tu chew it up (mengarut apetah)....

3 comments:

iLLusion dinie said...

btul tu ...qo teringtkan aq semula kenangan kt KMP...
byk cerita..
tp skrg semuanye da berubah..huhu..dan 1st time aq berkwn dgn org yg berlainan negeri..bermacam2 loghat..hoho..
tp yg kelakarnye, masa mlm sblm piliharaya...tah ape2 tah ktorg buat..jahat gler...harap2 tu jd rahsia...hahaha

iLLusion dinie said...

acap..aq rasa ade silap lirik lagu..

'kukuh bersama'

atau

'kukuh kerjasama'???

Ashraf Zabidi said...

Tah aku copy and paste lirik dari laman web KMP....

Eh dulu ko jentera tok mudim kan?

Yup disebabkan tu la aku jadik One Malaysia...haha

Mude2 ni la nak jenjalan ke negeri orang, nak belaja camne hidup kat negeri orang tapi msalahnya bukan universiti ko satu negeri ngan ko ke....haha

Other Topics