Followers

Wednesday, 30 September 2009

Ucapan Khas Hari Raya Dari Gurun Sahara, Rusia....haha




Maafkan Ku Kawan-kawan Semuanya Salahku


Buat kali pertama dalam sejarah sepanjang UiTM ditubuhkan, inilah kali pertama seorang MPP tidak datang ke kelas untuk presentation group bukannya sebab ada mesyuarat tapi sebab terlajak tido.

Pada pagi ni aku sepatutnya ada kelas law kul 8.30 pagi kat Cempaka dan aku jugak akan present tajuk "duties of director" dengan member segroup aku. Aku tido lambat semalam sebab siapkan kertas majong presentation hari ni. Biasernyer kami gunakan LCD tapi entah kenapa kali ni lecturer ni nak guna ketas majong plak.

Dengan nyenyaknyer aku tido dalam kul 5.30 pagi, tup-tup aku tersedar tengok jam dah kul 10.10pagi. Korang bleh agak tak apa ayat yang firstly keluar dari mulut aku lepas aku bangun tu....Astagfirullahalazim.

Aku beristigfar bebanyak kali, bukan sebab aku takut markah presentation aku tapi aku sedih sebab aku dah kecewakan member-member grup aku...aku tengok enset aku ada 2 call, ada 4 mesej saper lagi kalau bukan dari Azraie (Blur), Hisham, Haziq ngan Bob....huhu sori my members.

Aku terus mesej diaorang pas aku bangun tu, nasib baek diaorang ni jenis yang penyabar, yer ar, terima kasih bebanyak rakan-rakan, jasa kalian tunggu aku untuk present next week takkan aku lupakan. Arigator kuzaimase.

Esok ada presentation AIS plak, aku harap aku takkan mengecewakan rakan-rakan aku yang lain plak.

Walau siapapun kita, hak orang lain mesti kita hormati, perasaan orang lain mesti dijaga walaupun kita adalah somebody hari ini, tidak bermakna kita adalah somebody untuk masa akan datang....

Dunia sentiasa berputar, roda sentiasa bergolek mengikut arahnya, manusia yang kita benci hari ini, mungkin orang yang paling kita sayang pada masa depan kerana itulah indahnya erti sebuah persahabatan dan kasih sayang. Untuk mencari rakan yang baik, kita juga mesti menjadi yang terbaik. Sekian.

Sunday, 27 September 2009

Mengapa Kita Berbeza????


Kadangkala aku tertanya mengapa ada perbezaan antara kita,
Perbezaan ini menyebabkan pelbagai kesan

Mengapa yang kaya dianakemaskan,
Yang miskin dianaktirikan,

Mengapa yang cantik didambakan,
Yang hodoh mahu dikutukkan,

Mengapa yang elok kita sukakan,
Yang rosak kita buangkan,

Mengapa masa yang penuh kita sebokkan,
Masa yang lengang kita buangkan,

Sebenarnya perbezaan ini adalah lumrah,
Lumrah sebagai manusia dengan keunikan tersendiri...

Kerana kita adalah kita,
Be yourself to enjoy your holiday....selamat hari raya

Naluri.....Kadangkala Benar


Aku sebenarnya dah lama mengaggak tentang sesuatu yang aku tidak mahu akan kewujudannya tetapi entah bagaimana hari ini perkara yang berada dalam naluri aku tu muncul di depan mata tatkala aku sedang mengingatiya.

Tetapi kadang-kadang lakonan itu amat penting untuk membahagiakan orang lain, aku hanya buat tiada apa yang berlaku didepanku kerana aku tidak mahu membuatkan hatinya marah denganku kerana bezanya aku dengannya mcamlah langit dengan bumi, bumi dengan matahari dan matahari dengan bima sakti.Ayatnya jiwang tapi nak bwat camne, memang hati aku sedang menerewang...huhu.

Adakah orang yang aku sayangi telah pun berpunya, aku suka dengannya bukan kerana wajahnya tetapi kerana pemikiran matangnya membuatkan aku tertarik kepadanya.Pada aku, diantara wanita-wanita yang aku kenali, dialah merupakan orang yang menarik perhatian ku kini tapi entah bagaimana dengan terjadinya naluri aku menjadi kenyataan, aku seolah-olah hilang punca...huhu.

Mungkin inilah yang dinamakan dugaan dan asam garam hidup, kadangkala manis kadangkala pahit masin juga ada. Bukan berpuitis tetapi inilah hidup kita, yang kita suka tidak semestinya menjadi milik kita, yang penting kita bahagia melihat orang lain bahagia walaupun dia bukannya milik kita.

Sinopsis cerita diatas ini aku copy dari sebuah website, tah apa nama tah website tu...yer ar saje je nak menyemakkan akunyer blog...haha.

Friday, 25 September 2009

Exam On The Way, Presentation Next Week


As what the title is "exam on the way, presentation next week", i'm really pressured about it. In addition, after this raya holiday, there are so many events that i must attends whether at Faculty or at university. But that is what we called creation of a scheduled man...haha may be...insyallah. 

My conclusion is busier we are, our plan become better.

Because of what?

Not Because of You like a song from Kelly Clarkson...

But because as a human being you are in learning process in wherever you are, at anytime, at any minute, at any second but the different is what degree is your learning process.

Your learning process is different from one to another job you do. As an example, if you sleeping you still learning, you learn how to sleep well compared it with learning process at your class, the degree of absorbing the learning process is different, you absorb more at class compared to when you're sleeping

Because.....

When you learn a new things, your learning process span is bigger compared to the things that you already knew about but you want  learn it just for in deeper. That is whay the degree of our learning process is different. 

In my case, if i'm learn how to manage my busy time so then i will become better when i work later. It will give us an advatage to others who just go class, back from class and do nothing. The main thing is although you are busy but don't ever forget your creator Allah S.W.T., your parents who take care of you, your siblings who knows you compared to anybody else including your girlfriend (or boyfriend), your friends who is your siblings when you are far from your family.


 There are persons around you who need your care, don't ever risk your relationship with person around you

Alkisah Pergi Beraya Dengan Seribu Makna

Aku rasa hari raya paling busy aku taun ni adalah raya keempat..hehe penat tapi seronok. Kalau waktu kita kecil, kita ziarah orang sebab nak duet raya tapi bila dah besor-besor ni kita ziarah atau berkunjung ke rumah orang untuk merapatkan hubungan sesama sendiri.

11.00pagi
Pepagi tu dalam kul 11.00, Krol datang ke rumah aku tapi sebelum nak sampai ke rumah aku tu macam-macam jalan dia tersesat...aku plak dalam bagi direction ni asyik salah jer...haha rumah sendiri pun aku x tau. Tapi alhamdulillah akhirnya dia sampai gak, dia mengadu aku xleh bagi direction...hehe sory le Krol.
,
11.45pagi-Beraya Kat Rumah Masalwi

Kali ni aku plak keluar beraya jap kat rumah member sekolah lama aku, Masalwi. Hehe dapat makan western le kat umah dia...kenyang gak dan licin gak la pinggan kat umah dia..haha. Tapi yang bestnya, sebelum sampai aku ngan Krol bleh tersesat kat rumah Hindu mane tah, si Krol ni dah tau tersesat bleh plak tanya Mas ada tak kat situ..hahah. Gelak guling-guling aku. Mamat dari rumah yang kami tersesat tu dah marah-marah dah sebab terlanggar rumah dia...haha sori la ek yob.

Kat rumah Masalwi, macam-macam kami cerita pasal kenangan kami kat sekolah dulu ngan cerita kami sekarang. Dulu waktu sekolah dulu dialah yang bercita-cita nak pegang post MPP ni, tapi last-last aku yang dapat...huhu begitulah dunia.

1.00 petang-Tunggu Orang Beraya Plak

Aku bergerak balik dari rumah Mas sebab pas ni Fisha ngan Fairus plak nak berkunjung ke rumah aku. Disebabkan aku x reti bwk kereta dan lesen pun takder, si Fairus la jadik Pemandu tak bergaji aku..haha tqvm yob. Pas jer anta aku Krol trus balik sbab member dia tengah tunggu kat rumah untuk beraya plak kat Bota.

2.30 petang-Fairus Datang Beraya

Fairus sampai ngan adik-beradik dia ngan anak buah dia tapi tak nampak la plak Fisha...mane plak ler minah sorang ni. Aku berbual dengan Fairus yang lebih kepada keadaan Sekretariat masing-masing di Fak, alhamdulilah keadaan di fak aku sekretariat amat membantu, tapi mereka aku rasa hilang sebelah kaki aku...huhu. Anak-anak buah SMF aku cukup baik walaupun kadangkala ada tindakan yang aku rasa aku perlu initiatekan so aku akan initiatekan dan minta bantuan mereka. Relation atau hubungan bersama persatuan dalaman pun alhamdulillah takde masalah besar walaupun kadangkala ada gak masalah dengan Presiden-presiden ni tapi biasalah kalau


3.45 petang-Pergi Beraya
Si Fairus ngan abang dia ajak aku beraya, memula aku tolak gak sebab aku dah berjanji ngan member sekolah lama aku, tapi lepas aku call member aku yang aku akan datang esoknya dia kata takpe so aku pun ikutlah Fairus g beraya kat rumah Fisha ngan P.A. Datuk Nazri, Encik Kimi.


4.30 petang-Kat Rumah Fisha
 Dalam kul 4.30 camtu kami pun sampailer ke rumah Fisha, kami tak susah sangat ler nak cari rumah dia...macam si Krol sesat nak cari rumah aku tadi...haha. Kat umah Fisha, aku makan mee kari, pergh sedap giler, sepuluh belas ratus pinggan gak ar aku tambah...haha. Lepas agak-agak kenyang makan mee kari, aku makan bawang goreng ngan kuah kari, pun sedap gak. Dalam waktu makan memakan tu kami gak berbincang pasal ruang chit-chat dalam blog mpp yang membuatkan there are no live to mpp tapi pada aku sebenarnya sekali kita memlih untuk menjadi MPP pada masa itu kita memilih agar mata masayarakat khususnya para pelajar di kampus untuk melihat MPP sebagai role model bukannya sampah masyarakat, oleh sebab itulah sekiranya MPP melakukan apa-apa kesilapan akan dihebohkan dengan tujuan agar MPP tersbut tidak lagi mengulangi kesilapan tersebut, selain iu kami juga berbincang pasal Perhimpunan Anak-anak Perak hujung taun ni yang melibatkan MPP sewaktu cuti semester nanti..huhu tak cuti gak aku.

6.00 petang-Kat Rumah Saudara Hakimi, P.A Pengerusi Yayasan Perak
Pas jer beraya kat rumah Fisha kami berenti kat  surau untuk bersolat Asar dan seterusnya meneruskan perjalanan ke rumah en Kimi.
Sampai jer kat sana kami pun cari ler rumahnya yang tak susah pun untuk dicari..haha.En Hakimi greet kami seperti VIP...haha. Alhamdulillah dah berapa rumah dah kami datang dan menikmati pelbagai juadah, betapa kayanya Malaysia ni...alhamdulillah, dalam beraya ingatlah kita kepada saudara kita yang sedang menghadapi msalah kekurangan makanan hingga ada yang meninggal dunia di negara-negara yang sdang berkocak dan berperang..huhu bleh wat citer sedih plak depan makanan ek.

7.00 petang: Kat Rumah Pah Chu
Dalam beraya ni janganlah kita hanya beraya di rumah orang kaya dan berada sahaja, orang miskin  &susah janganlah kita lupa, alhamudlillah dalam tahun ni sikit kelainan berbanding tahun-tahun laen kerna aku berkesempatan melawat rumah mak cik Fairuz, yang berada dalam keadaan lemah akibat daripada penyakit diabetes yang dihadapinya. Aku lihat rumahnya pun bukan seperti rumah, dengan pintu bukan seperti pintu, dengan keadaan dimana pusat karoke dihadapan rumah yang mana 'privacy' sudah pun hilang....huhu. Antara pesan mak cik tersebut ialah "jangan sesekali minum air manis seperti tebu dan air tin, jangan sesekali makan coklat yang berbar dengan banyak, memang pada waktu muda kita tak endahkan nasihat orang tua, tapi akhirnya macam mak cik lah jadinya", seriau gak aku dengar..huhu


Gambar sekadar hiasan 

8.00malam: Pulang
Dalam perjalanan pulang, banyak soalan aku tanyakan kepada Fairuz....sayu sungguh aku melihat keadaan mak cik tersebut. Aku rasa pada raya kali inilah paling bermakna buatku, dapat aku rasakan kesusahan dan kepayahan yang mak cik tersebut hadapi. Mak cik tersebut juga menangis sewaktu kami mahu pulang.
Sebelum Fairuz dan adik-beradiknya menghantar aku pulang, kami berhenti di Masjid Jalan Diary untuk bersolat Maghrib dan kami pun bertolak pulang.

Begitulah kisah raya aku pada raya yang keempat tersebut. Rasanya sampai disinilah jer ek, sebab pas ni nak g rumah Zul, rumah Uda ngan rumah Fairuz plak. Wassalam.



Thursday, 24 September 2009

Ramadhan Kau Pergi, Syawal Kau Menjelma

Hari raya disambut setelah hampir sebulan kita berpuasa bagaikan semalam baru berpuasa,
Bagaikan baru semalam kita berbuka puasa, moreh dan sahur di masjid-masjid,
Bagaikan sedetik berpuasa telah pun sampainya Syawal,
Hari kemerdekaan bagi yang berpuasa, namun perginya bulan dengan penuh rahmat,makrifah dan keampunan

Pernah tak kita bertanya,
Apakah kita akan bertemu lagi Ramadhan akan datang?
Apakah kita sempat bersahur, berbuka dan moreh bersama di masjid
Apakah kita akan berkesempatan lagi berpuasa bersama orang disekiling kita terutama ibubapa kita?
Apakah di bulan puasa akan datang kita akan menyambutnya seperti yang lepas-lepas.
Tanpa memaksimumkan pahala di bulan mulia, meminimumkan dosa sewaktu pintu neraka ditutup rapat
Dikala pintu syurga dibuka seluas-luasnya.

Aku kini sempat mengupload beberapa gambar kenangan aidilfitri pada 1 Syawal 1430Hijrah.

Insan yang paling banyak aku buat dosa, maaf mama sebab jarang balik rumah....huhu


Pada tahun ni kami beraya tanpa abah kerana dia bekerja di luar





Tatkala Syawal, kanak-kanak adalah insan yang paling gembira


Entah bila kan kita dapat bergambar lagi ek mama...huhu


Kami mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN....sambil menikmati sarapan

Budak yang jual kuih raya di pagi raya, sape nak kuih raya dia jual 20sen satu..haha

My Family


Uda's Family


Acu's Family


Alang's Family


Angah's Family



Andak's Family



Anak-anak Sidek dengan Datuk Sidek...haha


Ladies only.....haha


Pak Cik Ultraman X turut bertandang ke rumah untuk beraya yang naik flight dari Jepun pada malam raya...haha


Bruppppppp..ops sory. Dah kenyang benor, makan macam-macam....


Sebelum mengundur diri saya dan keluarga ingin mengucapkan 


SELAMAT HARI RAYA, 
MAAF DZAHIR DAN BATIN...


Wednesday, 23 September 2009

KOLEKSI SMS RAYA AKU 2009....



SMS RAYA YANG AKU HANTAR DAN AKU TERIMA
 

MESEJ YANG DIHANTAR
We win thirty in a row,
Win with a colurful glory,
Hari Raya is tomorrow,
I want to say i’m sorry

Salam Aidilfitri From Ashraf & Family

Pergi Putrajaya jumpa mentri,
Pergi guna pesawat FireFly,
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf zahir batin diapply.

Salam Raya From Ashraf Sekeluarga

MESEJ DAPAT SEBELUM HANTAR

+60192095404
Slamat braya hehehe, mcm ne ok ke?

IZANI SMF
      *  sLMt aidil
   _iI_      * fitri*
[____]         *
* maaf zahir
&* Batin    *:Izani & Sekelurga


MESEJ YANG DITERIMA

YDP MPP Syidi
Salam EIDULFITRI whai shbt2. Smga Ramadhan yg akn blalu bjaya mndidik jiwa kita menjadi
Khalifah Allah yang tbaik. Maaf atas sgla salah & sila Zahir & Bathin

Erin Abbacs
Saya Nurazrin bt Mat Tarmezi Memohon ampun dan maaf sekiranya ada salah dan silap y sengaja mahupn tidak disengajakan...halalkan makan
minum mahupun ape sahaja...semoga di hari y mulia ini, dpt kta mulakan kehdupan y lbh
baik dr sblumnye...selamat hari raya
 
+60193763767
Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir & batin (dalam jawi)
-MAZ

Yana AFTAS
Sy Nur Liyana Bt Abdul Kahar Kamal ingin mengucapkn slamat hari raya n maaf zahir batin....
Halakan mkn mnm daku ea (lg2 yg blanje 2)..hehe

MPP Sarah
Tangan ku hulur tak kesampaian,
Senyum ku ukir tak kelihatan,
Sms ku kirim tanda ingatan,
D aidilfitri kita bermaafan.

Selamat Hari Raye. Maaf Zahir & Batin....Dari Sarah

Amin ExMpp
Salam lebaran gak:-)

Ayu-FESKEM
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin Daripada A-You serta keluarga. Semoga kita mendapat keampunan dan keredhaan ILLAHI. Amin.....

Adi Apacs
Slmt hari raya bro...Ampun dan maaf dipinta

Bang Brahim Sbh
Ya Allah Ya Tuhanku,
Di bln yg penuh Barakah, Rahmat &Magrifah ini,
Kau berkatilah sahabatku ini,
Kau ampunilah segala dosa2nya,
Limpahkan Rezekimu kepadanya, dijauhkan dari segala penyakit dan malapetaka,
Bahagiakan hidupnya,
M udahkan segala urusannya.
Berjayakan dia di dalam kerjayanya,
Terimalah segala ibadahnya serta bukakanlah pintu Syurga untuknya. Amin...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN

 +60132508379
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin(dalam jawi) –Khal

Apis JKM (Jawatankuasa Kolej Mahasiswa UTM)
Pelita dipasang penaik seri,
Ramadhan diganti si aidilfitri,
Msj pendek pgganti diri,
Tnda kawan sentiasa diingati

SELAMAT HARI RAYA Maaf Zahir Batin:-)

MAS SMF
Salam eid.maaf zhr btn k. .

Apai
Happy eid to u n ur family
drive carefully. – mohd shafaizzudin

Angh Kajang
Salam.selamat hari raye aidilfitri. Sy ingin memohon maaf atas segala y silap, halalkan makan n minum & moge kte diberkati Allah sntiase.:-)

Delima Kak Wan
1234,
Kire duit raya berape dapat,
Nak anta kad raya dah tak sempat,
Antar mesej lg cepat,

SELAMAT HARI RAYE AIDILFITRI DAN MAAF ZAHIR & BATIN ....-Wan Nazahiyah

Bob UiTM KMP
ISNIN cari SELASA
Nk tnya nampak x RABU
Agar ingtkan KHAMIS bgtau
JUMAAT spye xlupe
Msj kat SABTU yg
AHAD dh raye !!

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri maaf zahir & batin !!
Dr Hilmi n Keluarga

Cik Ain
Setitik embun diatas daun,
Jatuh ke bumi laksana hujan,
Dosa bertimbun mohon diampun,
Terdetik Khilaf mohon maafkan.

Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf Zahir & Batin..

En Adnan MMS
Salam Aidilfitri Maaf Zahir Batin. Tulus ikhlas dr Adnan dan Keluarga

Cikun MPP
Dis year not thirty, but 29...hehe

Emir UiTM
Sme 4 u...but i dnt know who r u

Usop
Selamat menyambut hari raya aidilfitri. Maaf zahir & batin. Drpd usop

Firdaus JKM UTM
Selamat Hari Raya Aidilfitri...
Maaf zahir & batin (dalam jawi)
-Ikhlas dari Daus & Family

Hana SMF
Anak keling curi ketupat,
Kene kejar terlompat-lompat ,
Nak post kat raya dah tak sempat...
SMS ajelah yang paling cepat...”

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN.....

Lia PAS Compaq 896-A
Sape nh

Apai JRT
Enjin standard smpai lmbt,
Vtec turbo starting melompat,
Kad raya hantar x sempat,
Sms je lebih cpat.

SLMT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN....~FAIROZ JURAIJ

+60143043317
Dalam keredhaan HATI,
Ada ketinggian BUDI,
Dalam kemiskinan HARTA,
Ada kekayaan JIWA,
MAAFKANLAH
Jika kesilapan esok mdtang, Jgnlah di bawa ke AKHIRAT.SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN.
Iklhas dari : Ieda sekeluarga

Alwi UUM
Sy, sdr Masalwi Hasawan, isteri n anak2 mgucpkn salam lebaran kpd semua kluarga, shbt hndai n knalan. Moga lbran yg tibe mampu mmwat kte tsnyum n slamenye tsnym

Iqa
Cantik sunggoh anak datin,
Maap zahir batin.
Hahah

Juli Delima (3 kali)
Selamat Hari Raya Aidil Fitri maaf zahir & batin...drpd Julie n fmly

Bailah UiTM
Biar kulit segelap Almond London,
Asalkan hati sesuci KUIH BANGKIT,
Biar jiwa slmbut BAULU,
Asalkan akhlk secantik Biskut Dahlia.
Snyumlah semanis WAJIK agar lbran yg dismbut lbh bermkna..
“salam aidil fitri maaf zahir & batin”

Lidia UiTM
Bila raya line busy giler,
Msa 2 maki pn xgna,
Maxis,Celcom, Digi semuanya sma,
Org bijak xpyh tgu raya,
Ucp skrg blh aja..

SELAMAT HARI RAYA!
Maaf zahir n batin...

Jihad NYDP II UUM
Slmat hr maaf zhr btn too...

Hisyam JPK
Slmt ari rya pmbka sapa,
Maf coz ucap awal pula,
Bkn excited atau teruja
Cma dh agak nanti line x clear punye...Maaf zhr n btin

JPK Imah
Tangan di hulur xk’sampaian
Senyum diukir x k’lihatan
Sms dikirim tanda ingatan,
D aidilfitri kita b’maafan

Selamat Hari Raye....MAAF ZaHIR &BATIN ~

Hasniza Part 8 –organizer
Hi thanx...ni ashraf mane ye? Huhu

Baim UiTM
Buangkan sifat benci,
ikhlas perlu dicari,

biarlah wujud syukur,
tidak sesekali kufur,

yg pahit jgn ditelan,
yg manis dijaga disimpan

Hilang Ramadhan yg suci,
Dtg Syawal yg seri

Hati yg luhur,
Seribu ampun dihulur,

Dariku Ibrahim Idris a.k.a Baim n famili
- Salam Eidulfitri
Maaf zahir batin –

+60136295419
For every word i said that may hurt,
For every deed that may go wrong, sorry!
May u enjoy this aidilfitri with joy and happiness
Frm:
Syairah n husband ;)

Lili SU APACS
Salam...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI diucapkan kpd seisi keluarga. Mohon ampun klu ade trksr bhs/kelakuan...0-0 ek? –Lily Rehana-

Irsyad
Ni sapa?

Jihah KMP
Barakah Ramadhan dirindui,
Kemeriahan Syawal dirai,
Salam aidi£fitri dari kami,
Jiha & suami

Eh?!buJang lg...
Jiha & Family
 He3x...Maaf Zahir  batin ....:)

Farhan MPP
Andainya ini yang terakhir dariku
Kenangkn selalu ukhuwah kita
Halalkn setiap silapku
Sempurnaknlah semua urusanku...
Ya Maha Mngetahui,
Prmudahknlah urusn shabtku Dan Rahmatilah dia selalu...
Slamat Ari Rya Maaf Zahir dan Batin
Ikhlas
-farhan-

Fazirul
Slmt ari raya gak...ashraf mane ni.

Hani SMF
Di Aidilfitri mulia, maaf dipinta andainya:
Tkasar bhsa...
Tsilap bicara...
Tmarah yg x kena ...
Ttanya x tentu hala...
Tsasul yg x sengaja...
Tpukul kat mana2...
Tpekik di telinga...
Thantuk di kepala...
Tpinjam harta benda...
Tmoody x semena2...
Tumpat bila2...
Tusik yg sengaja & mcm2 lg y adaa..
Slmt hari raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

Hazwan
Kat Subang Jaya xde sungai,
Dlm gelap xdpt ikan,
Susun pantun memangku x pandai,
Harap rakanku mampu maafkan.haha..
Selamat Hari Raya. Kemaafan menzahirkan batin

SMF Syaffiq
Malam Raya Pasang Pelita
Pelita Dipasang Sampai Pagi
SMS dihantar maaf dipinta
Moga silratulrahim kekal abadi
“KaizHaijje KuaiLe”
...DuiBuqi..
::HIGHNESSFIQ::

Harris Bawal
+   ,,,
    (‘’, ) + Asal
((‘)=I, raye je,

Teringt kt kwn2,

,,, +
(,”)+
,L=(‘))_Maaf Z&B...

Aqilah UITM KMP
Faith makes all things possible,
Hope u makes all the things work...
Love make all things beautiful...
May you know have all of the three...
-selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin-

JPK Meranti Kalaf
Salam. Ni acab ke?

Haziq UiTM
Walau langkah tak bertemu,
Tangan tak  berjabat,
Ucap tak terdengar,
Mata tak bertatap,
Tapi izinkan hati memohon maaf Zahir & Batin.
SLM AIDILFITRI

+60139831865
Slm Aidilfitri..akak mtk maaf ats segala slh slp yg ad..smg rmdhan y blalu byk mbri input kt kite agr jadi hmbaNya yg lbh baik lg. Slmt b’istiqomah plk k. Epi ry, jemput la dtg rmh;-)

 Kak Yat UITM
Salam Aidilfitri n maaf ats segala kekhilafan..moga bahagia n dirahmati selalu d syawal yg mulia.

Hazrul P1
(*   ,*,*
              .!.  ,*,*
           (.....)
          II”I”I

Kad Raya: $4.50
Setem:                     $0.30
Total:         $4.80
SMS Cuma 10 sen

MINYAK MAHAL MA!!!!!!!
Selamat Hari Raya
Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin
azrul

Aiman SMF
Salam lebaran..Selamat ari RAYA eidul fitri...Maaf zahir dan ‘batin’_Dr Aiman dan dirinya....=)

Hamidah GPMS
;;::::;
(-_-)
>’)(‘<
Ku b’doa agar kte smua dpt b’tmu ramadhan lg. Dr hati, kte minta maaf andai ad slh n silap sm ad sngja @ x.
Slamat Hari Raya ~ hamidah@mid

 Alyn Puncak
Aceceh, haha..slamat ari ry juge

Hanis
Salam aidilfitri n maaf zahir batin:)

UiTM-Afif Wahdi
Tunggu-tunggu Rayo dah dokek,
Baka lomang roboih ketupek,
Nak anta kad rayo dah tak sompek,
Anta sms yo yang copek..

‘Solamat Arie Rayo MAAF ZAHIR BATIN’

Fasi BTN Wak (Anugerah SMS Paling Panjang)
Asalamualaikum, kpd Dato2, Datin2, Tuan2,Puan2, Shabat Handai, Kwn2 serta Saudara Mara Semua. Maaf kerana trlewat menghantar atau mbalas SMS saudara saudari semua. Tlalu byk mesej yg masuk, walau apa pn terima kasih
banyak atas ucapan yg d berikan. Disini sy ingin menyusun jari 10 memohon ampun dan maaf mewakili sy dan kekurangan yg berlaku spnjang perkenalan kita. Moga hub ukhwah yang tjalin berkekalan dan dirahmati.
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN DR ZAM@ZAMRIN@WAK@Z & KELUARGA.P.P BTN CAW JOHOR.

Asraf PMMMS
(*       ,c
         (   )
   ...::iiiii::....
‘::’:.:’’’’:.:’:.:’
Salam aidilfitri maaf zahir batin. Memohon kemaafan atas sgala kesilapan kata2 dan tingkahlaku ku selama ini . Diharap tidak disimpan dihati.Smoga dilimpahi rahmat dan hidayah Allah slalu....

K Hairul (SU JPK)
“Andai seorg teman mbuat kbaikan, ukirlah ianya d atas batu agar kekal dan t’semat d hati....
Andai seorg teman mbuat ksilapn/ksalhn, tulislah iany d atas pasir agar d’tiup angin kesejukan dan hilang.....
; Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin.
Bgembira bsama kelurga
~kay & family

BEL 432-Pn julina 0825
SELAMAT
HARi
RAA
TiDiTTiTTi
MTTT
ZTHiT
BTTiT
~ Julina & Family

Hajar Peers
SWEET sms 4 a SWEET person frm a SWEET person 4 a SWEET reason at a SWEET time on a SWEET day
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Batin

Fidi JPK Kerohanian Teratai
B4the
Bazaar ends
B4 the takbir
Raya starts...
B4 the
operator busy
&
B4 the
Sms r jammed
Wish U
Selamat Hari Raya!
Maaf Zahir & Batin....
From:
Arifidi, isteri & anak2
Hahahaha
Maaf Zahir Batin

Fariz MPP
Salam lebaran, Semoga ramadhan yg b’lalu m’beri keinsafan & aidilfitri disambut dgn penuh kesyukuran – fariz asyraf MPP Keusahawanan UiTM 0910)-

MPP Asmurni
Hati selalu berbisik,
Mulut selalu bersuara,
Salah adakalanya tak terduga,
Dosa kadangkala tak terjangka,
Dengan merafak diri,
Merendah hati sambil menyusun sepuluh jari.
Ampun Maaf dipinta,
Harap tidak disimpan di dalam hati
Selamat Hari Raya
Maaf Zahir & Batin....
~Asmurni Ramlie ~

Cikun MPP
PERHATIAN MPP!
Salam Eidulfitri,
Mohon kpd semua agar maafkn
Sgala kesalahan & kesilapan sy
Spnjang p’temuan kita.
Smoga di Hr Rya ni kite dpt duit rya...hehe ;-)

MPP Wan Md Kamil
Clamat aie aye. Maap zaher batin

Halim
Slmt hari raya, mf zhr btn

Fasi BTN Wak
Selamat Hari Raya!! Mohon maaf zahir & Batin. Sekiranya ada salah dan silap dlm percakapan mahupun perbuatan sepanjang perkenalan. Semoga syawal ini memberi seribu rahmat kepada kita.
MAAF ZAHIR BATIN DR KAMI SEKELUARGA =ZAMRIN@ZAM@WAK, Pen Pengarah BTN JOHOR

Krol Korea UiTM
Mungkin lisan x terjaga,
Mungkin hati yg salah sngka,
Mungkin janji yg terabai &
Semua sikap yg menyakitkan.
Mohon maaf zahir & batin.
Salam aidilfitri...Dr Aqran

MPP Zackri
Slam raya aku ucapkan bt adk bradk MPP ku...
Maafkan sgala slah dan clap ku selama kita bsama selama ni...
Ak tau ak byk salah dgn kalian...
Maafkan la ak zhr n batin....Zack MPP

+60192064591
Pesanan ikhlas, bagi yang memandu balik kampung, ingatlah orang tersayang.
Bagi yang masih beribu bapa cherish your parents. Selamat Hari Raya! God bless. Amin
   
+60192064591
On this blessed day, in my humbleness, I ask for forgiveness to those I had wronged or I had badly mistreated. You all deserve the best from me.:-D

Emi YDP (Buncit)
Salam, sslju Setitik embun di atas daun, jatuh ke bumi laksana hujan. Dosa bersama mohon diampun, terdetik khilaf tkasar bhs mohon dimaafkan.
Selamat Hari Raya Aidilfitri....
Maaf Zahir & Batin...
Suhaimi & kluarga, klj jati, uitm s alam

Atman Apacs
Acap! Slamat ari raya.sori kalau aku ade bwt ko marah.hehe. atau pun xdgr ckp ko ke.:p

Ju JPK Sabah
Salam Aidilfitri..Selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir n batin....
Semoga syawal ini memberi jutaan rahmat n keampunan buat kita semua...
-Jumardi a.b. :-D

En Saiful MAF
Seikhlas hati,
Setulus budi,
Tanda ingatan abadi,
Di lembaran mulia ini,
Moga diberkati,
Dirahmati,
Sihat sejahtera kekal abadi
MAAF PADA APA JUA KESALAHAN YG TAK DISEDARI

+60137150065
Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir dan batin. (Dalam tulisan Jawi)
Semoga raya kali ini membawa seribu makna dan sentiasa dirahmati Allah.....

Akmal JPK
Salam lebaran buat semua, Ampun dan maaf atas segala kekhilafan yg telah lalu. Semoga aidilfitri ini membawa seribu rahmat but kita bersama.;-)
withlove,akmal.

Nik(Klj)
Salam, di hari ry yang mulia ini sy mengambil kesmptn utk mengucapkan slamat ari ry dan maaf zahir batin kpd teman, rkn2 dan shabat yang mengenali sy@x. Sy ingin menyusun 10 jari ingin memohon maaf jika ade tersilp kate, terkasar bhsa dll... biase le, manusia ad kelemhn msing2 (yg baik dtg dr Allah, yg buruk dtg dri diri sy sendiri).Jga diri msing2 semasa ari raya (p/s: main bunga api bole, mercun jgn, meriam buluh boleh gk skit2)-dari shbtmu yg tersyg (nik mohd syazwan b nik zainal abidin) ;-)

Eton AFTAS
Selamat hari raya! Forgive me for my blurriness, ego, selfcenterd, unawarens, forgetful, n  etc...n halakan makan minum minyk car n wateva knowldg u had teach me :-*

Farhan MPP
Andainya ini yang terakhir dariku
Kenangkn selalu ukhuwah kita
Halalkn setiap silapku
Sempurnaknlah semua urusanku...
Ya Maha Mngetahui,
Prmudahknlah urusn shabtku Dan Rahmatilah dia selalu...
Slamat Ari Rya Maaf Zahir dan Batin
Ikhlas  dr Farhan dn isteri

Eh lupe! Den nikah pun belom lagi

Khalisah ABACCS
Bismillahhirohmanirrohim
Assalamualaikum
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf zahir batin
Tulus Ikhlas

KMP – Khairul (mntee)
Salam aidilfitri, moga di hari yg mulia ini hidup lebih bermakna..selamat hari raya...farah

KMP-Mael (Mantee)
Walau langkah tak bertemu, tangan tak berjabat, ucap tak terdengar, mata tak bertatap, tapi izinkan hati memohon maaf zahir & batin....Selamat Hari Raya Aidilfitri

Laila UiTM
Salam Aidilfitri...smg ramadhan yg perg m’nggalkn 1000 satu krahmatan n p’ngampunan. Slh silap, t’ksr bhs arap dimaafkan

Fitri
Andai jemari tak sempat berjabat, andai raga tak kuasa bertatap, setidaknya temali batin masih brsahut.
Ada kalanya MATA silap memandang,
TELINGA salah mendengar,
 LIDAH terlanjur berkata,
FIKIRAN salah mnafsir,
HATI silap menduga
AMPUN DAN MAAF JUA YG DPT D PINTA...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...
Dpd Mohd Fitri dan Kelurga

Mira Seroja
Anak bigfoot main gitar,
Anak panda main biola,
Kad raya xsmpt nak hantar,
Send sms jerk cukupla (“,)
Amira & Suami
Opps! T’rslp J & Family,
Maaf Zhir Batin

Aina SMF
Nurul Aina Suhana mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada teman semua...selamat hari raya!!

MPP Fisha
Salam aidilfitri...maaf zahir batin

MPP 08 Kak Zila
Selamat Hari Raya gak...tp sori ek..ni Ashraf mane ek?

Zuriati
Salam...sy ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri...
Maaf zahir & batin..smg hari raya ini d berkati olehNya...
Raya ni jemputlah dtg ke rumah ye...:)
Salam ingatan tulus ikhlas drpd Zuriati Bt Awang...:-);-)

Fakrul JPB Blok C
Salam...Kpd sume, slmt menymbt hr raya aidilfitri, maaf zahir batin sekiranya ad t’ksr bhs n p’lakuan yg menguris hati..—fakrull adam-

Ijad Klas
Maaf, mgkin sedikit t’lewat, maklumla mcm2 komitmen perlu diselesaikn...slamat ari raye.maaf zahir batin diucapkan dr ejad n family.:-)

Din Besar
Happy Eid for all my frenz....Maap..zahir..batin...(ni bukan msg forward.) dr Hafizuddin Yusub

Pn Kalsom Audit
Tq & sorry lambat balas. Maaf dzahir batin selamat hari raya aidilfitri

KMP-Mastura
Slm, sory ganggu ashraf mn ea..?btw slmat hri raya gak

Other Topics