Followers

Thursday, 10 November 2011

Aidiladha 1432Hijrah

Kalau biasanya di malam hari sebelum Aidiladha kat Malaysia aku akan siap2 gosok baju untuk sambut Aidiladha untuk keesokannya, kat sini kami

Pakai baju Melayu lepas Maghrib dan terus ke rumah Kak Da sebelum Isyak untuk sambutan  Aidiladha  =)

Tentatif 

6.00 Petang : Takbir Raya (Kami bergilir2 lead takbir cam dalam tv...best)

6.30 Petang: Solat Isyak berjemaah 

6.45 Petang: Solat Hajat berjemaah 

 7.00 petang: Bacaan Yassin

7.30 petang: Jamuan makan 
(Menu utama Kak Da buat, sampingan kami masing2 buat, satu rumah dua atau tiga menu)  
  
Nasi Minyak (nyumm), nasi impit, sate, sambal kacang, roti, kuzi ayam 
Air Ribena, Orange Juice, Fanta, Puding & Triffle (serius kat sini baru ak taw mende tu Triffle..haha)

Kek, biskut2, kuih2 raya, karamel, maruku dan....

Coklat Cadbury Roses =)

Credits to Farah & Iman for the photos as well as to Kak Da for the photo editing 



Iman

The photographer at the middle, Farah... In front of her, Mariam while in the back is Syamira
Kak Da for the photo editing also for the foods....kalau Kak Da takde tak taw kami nak raya katne
Last but not least kami ingin mengucapkan 


Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha 1432Hijrah 

Daripada Kami Warga Teesside University  

& Warga Fakulti Perakaunan Universiti Teknologi MARA


7 comments:

nuratiqah said...

sempat juga berdendang perantau ^.^

Syara Mohammad said...

Acap...

salam perantauan ye dak? =D

Ashraf Zabidi said...

Selamat hari raya Aidiladha Syara & Tiqa =)

nuratiqah said...

salam aidil adha juga, btw nak bagitau hari ni your raya wishes keluar kat utusan malaysia ;)

Ashraf Zabidi said...

Sape punye keje plak ar yang gi komen kat Facebook Utusan tu...ish3 pe nak jadik ni =)

nuratiqah said...

meh nak jawab,nak jadi glamour la,jadi ape lg kan..hihih..

Ashraf Zabidi said...

xde maknanyer popular =p

Other Topics