Followers

Saturday, 7 August 2010

Sapa Sebenarnya......

Alhamdulillah dapat jugak aku merasai pengalaman pahit manis selama 22 tahun hidup di bumi tuhan ni. Dah bermacam-macam dugaan, cabaran, peluang dan bermacam-macam perkara aku harungi yang mana mendewasakan aku. Tapi kadang-kadang tu teringat jugak zaman kanak-kanak, lagi-lagi lagu yang aku belajar time muzik kat sekolah...ha3 my favorite subject other than PJ (Ada sesetengah panggil PT).

Kebiasaannya ramai yang akan menyambut ulang tahun kelahiran tapi pernah tak terfikir sebenarnya bukan kita yang patut diraikan pada hari tersebut tetapi adalah ibu kita. Mengapa aku kata begitu, kerana pada hari inilah seorang ibu berkorban demi untuk anaknya, anaknya hanya tersenyum dalam tangisan bila menjengah keluar ke bumi Allah ini. Ibu kitalah kesatria untuk diri kita, tanpa dia kita tidak mampu mengenal dunia....

Sometimes mungkin ada yang akan kata, "eh ko anak mak tol la" so jawablah "dah memang aku anak mak  dan aku bangga jadi anak mak dan ayah aku". Heh never feel a feeling of shame on your parent whoever they are, because of them we can see the world, because of them we know the meaning of human being. Bf@Gf mungkin akan berpisah tapi tidak untuk hubungan kekeluargaan, walau kita membenci ayah dan mak kita mereka tetap ibu dan ayah kita.

So konsep pemikiran yang aku nak lahirkan disini ialah why not di hari ulang tahun kelahiran kita, bukan kita yang tunggu untuk berpuluh-puluh sms masuk ke inbox tetapi kita yang menghantar sms atau call ibu kita pada tepat jam 12 malam di hari ulang tahun kita. Mungkin nampak idea ni weird sangat atau saaaannngaattt tapi apa yang nak kita hairan sangat dengan ke'weird'an itu untuk orang yang kita paling sayang kan. The choice in your hand, you are the one to make a wise decision for it....

Terima kasih mama & abah, u have give me everything and always there when I need support....u are the most precious gift ever in my life....terima kasih Allah....

2 comments:

HiGHNeSS FiQ said...

betol tu acap.. mmg spttnya kita wish besday kita kt mak kita.. ko balik umah ada beli kek x kt mama ko?? kirim salam epy besday ko kt mak ko kn..

btw, ak mmg slalu pn kol mak ak tyme besday, sbb dpt kol free..hehe

Ashraf Zabidi said...

Ha3...kalau ada post mesti ada pengomen setia...ha3.

What U Did is a good job bro :)

Spread to others about this, its not about what we received but is about what we give...he3 btol ke grammar..ha3

Other Topics