Followers

Thursday, 3 June 2010

Life As An Intern In UMW

Alhamdulillah hari ni dah masuk hari ketiga aku di UMW. Aku seronok kat sini, kawan-kawan satu department yang "gila-gila" cuma as trainee yang baru masuk tiga hari takkan aku nak tunjuk perangai "gila-gila" aku pulak...haha.

Supervisor aku, Finance & Operation Manager En Wan Azhar also Ex-UiTM,Fakulti Akaun gak. Semalam breakfast ngan dia ngan dianyer Assistant Manager dia Encik Sharizat kat Kedai Mamak manatah.(lupe ar) En Wan seems cam happy go lucky orang dia, while En Izat lak aku suka cara dia bercakap, tenang je. Tadi pun lawat Warehouse seems ada je workers cam wat hal tapi aku tengok dia wat cam no hal jek....I like his style.

Keje? Busy? Eh x eran la aku dah bese.....haha berlagak lak. Takde la, aku enjoy la wat keje, banyak gak tunjuk ajar yang aku dapat dari Kak Ros, gaya dia cam mak-mak. I like...kalau ada silap dia kata "takpe baru lagi" walaupun dia kata camtu tapi pada aku "I don't like defects in my work", what I want to learn from private companies is "zero defect". 

Banyak tol la Kak-kak yang lawa kat sini....hahaha. "Ulat bulu dah nek daunnnn..ape boleh buat naseb badaannnnn..."(Cite P Ramlee). Boleh tak korang bayangkan first day aku masuk opis, akak2 ni kata "ermmm....hensemnya.....",haha.(Bukan fantasi tapi realiti keh).
 
So conclusion for these first three days, I like it.....busy but happy, hope it will go on until the end of my intern. Maybe next week baru dapat kad UMW, so by now kalau nak masuk pejabat kene pakai loceng ting tong...tu ha. Tapi ok la coz it teach us how to tekan loceng and to say thank you for one who open the door.

Kalau nak citer sume bila nak abeh coz jam dah pun tunjuk kol 6.30 petang, ni kira dah OverTime ni....baya ni...hehe,k. 

2 comments:

amirul mukmin said...

Boleh tak korang bayangkan first day aku masuk opis, akak2 ni kata "ermmm....hensemnya.....",haha.(Bukan fantasi tapi realiti keh).

Ermmm... menyampahnye aku baca... haha

Ashraf Zabidi said...

Ak rasa cam ada orang komen tp aku tak boleh baca komen tu asal ek, blogspot ad prob kot...hahahahahah.

Other Topics