Followers

Sunday, 2 May 2010

Bukit Merah.....

Lama giler nak post benda ni tapi x post sebab malas.....haha sejak biler pulak aku malas post blog nih. Sebenarnya lama gak tunggu nak cuti ngan family ni, dulu masa gi Bandung x ikot, g Lumut ngan Teluk Batik tak ikot and banyak lagi tempat yang aku xdapat ikut sebab busy (especially time JPK and MPP)....huhu. So last-last aku kata kat mama ngan abah yang aku akan plan ke Bukit Merah dan alhamdulillah dapat gak pi dan plan berjalan ngan lancar.

 Welcome To Bukit Merah Lake Town Resort

 Peta minda

With Iqa

Ish xpaham betul le bebudak pompuan ni....depan cermin nak amek gambo...


Tauke kambing....dalam gambar tersebut adalah dua kambing dalam peliharaannya...Biri-biri & Gurun

Feri ke Pulau Orang Utan

There u are....orang utan conservation centre

Wacaaaa....aksi seekor anak orang utan 


Wa rilek brader....kata seekor orang utan yang lain


Ni anak orang utan yang still baby...tengah men ngan teddy bear


Tidak dibenarkan menyentuh tapi kalau nak bawak balik orang utan tu boleh....


Abah plan nak bawak balik sekor Orang Utan balik rumah....


Tah ni papan apetah dia letak kat tengah2 jalan nih...


Kat Ecopark ni cam kat Zoo...seribu satu binatang ada....


X sangka sini pun ada vacancy @ jawatan kosong....


Mama ngan abah....aye aye captain

 Malam tu gi Night Safari kat Zoo Taiping tapi ni jek yang nampak bila tangkap gambar....ni sume salah Iqa..haha jangan marah ek Mak Cik...


Tah mamat mane tah, pakai pelampung lagi....hehe segan lak


Michael Bubble was here....


Abah tengah baca buku apetah.....budaya membaca amalan mulie...tapi aku jek yang malas membaca..ishx3

 Mama ngan anak dia yang paling comel dan hensem...of coz ar sorang je laki kot...haha


Boooooooo.........haha jgn mara

Walaupun tempat yang kami pergi ni tak jauh pun dari rumah sebenarnya  maybe dalam 90 minit kot dari rumah tapi sebenarnya yang penting bukan jarak tapi  yang lebih penting adalah masa yang diluangkan bersama its worth it more than anything. Lagi lagi untuk orang yang busy lagi busybody cam aku....

2 comments:

HiGHNeSS FiQ said...

weh wet buble tu kt dlm bukit merah gk ke?? ak xpnh nmpk pn kt dlm tu..
cmne nk men wet buble tu??

Ashraf Zabidi said...

Ha'ah kat Water Park....best kot. Tapi aku x men sebab cam bebudak kecik jek men bende2 camtu...haha

Other Topics