Followers

Wednesday, 21 April 2010

Terima Kasih Mama....Abah....

Semalam dalam kol 8.30 malam time study AIS, aku call dua orang yang paling aku sayang iaitu mama ngan abah. Abah bagitahu mama ada kursus so mama takde kat rumah. Cam biase la biler, anak tunggal lelaki cakap ngan bapak dia of coz la macam-macam keluar tapi yang tak boleh lupakan pasal kete le. Erm macam-macam...ade gak abah tanya pasal exam, biler nak balik and praktikal.Yelah kan dah hampir 2 bulan gak x balik rumah, kalau x silap lar tapi abah biase jek datang Shah Alam kalau ade meeting or kursus kat KL dia akan singgah jap kat sini. Tadi pun abah ade message goodluck, tq bah. 

And semalam time call mama, dia tengah ada seminar and dia call balik dalam jam 10.30 camtu and sempat gak minta kat mama untuk mendoakan anak dia yang dah lama tak balik rumah ni....huhu. "Mama sentiasa doakan kamu, kamu jangan lupa sembahyang mintak kat tuhan....", aku tak de jawapan lain selain menjawap "betul...betul..betul", versi Upin Ipin. Dah terlalu banyak rasanya dosa anak dia yang sulung ni dan banyak jugak buat dia risau...sape kata jaga anak gadis lebih payah??? Dunia dah berubah dan dunia dah maju menyebabkan kata-kata orang tua yang anak gadis lebih susah untuk dijaga mungkin tak relevan lagi. Kalau tak takkanlah saman MBSA, saman PTAR dan saman sebagainya boleh sampai kat rumah dan sapa lagi orang yang akan mesej aku dan masukkan duit untuk bayar saman tu kalau bukan mama...ermm Acap Acap. Orang cipta peraturan untuk diikut bukannya untuk dilanggar..... 

Apapun thank you mum and dad coz give me full support on everything that I do....sumday I will payback whatever both of you have did for me although it is priceless......   

No comments:

Other Topics