Followers

Thursday, 11 March 2010

Lepas jadik Atlet Jadik Artis pulak...

Sabtu lepas jadik Atlet Skuash untuk MICPA Acc Week and sabtu ni  plak time majlis watikah perlantikan, aku time tu akan incaj as Biro Program and akan perform dua lagu pada malam tu, first song my way (Robbie William and Frank Sinatra) dan lagu kedua dari Hijjaz (Rasullullah) yang mana lagu kedua ni dengan kumpulan nasyid aku, Krol, Sayuti, Alip ngan Shaari. 

Lagu My Way sebenarnya one of my favorite song dan the first time aku kenal lagu bila bapak aku yang bukak lagu ni. Best gak lirik dia, tah la aku lebih minat lagu country berbanding lagu sekarang yang berkonsepkan rock dan hip hop. Lagu Hanna Montana cam Butterfly Fly Away pun minat ar gak. 
In term of praktis aku risau dengan lagu Rasulullah sebab x banyak berlatih dan maybe esok baru nak berlatih....huhu. Budak-budak group aku pun x bagi confirmation lagi. Last-last kang aku jugak yang solo atas pentas tu...huhu. 
Whatever it is I hope can do the best during the event in term of program and in term of performance.  Below are the lyrics for both of the songs.


My Way

And now, the end is near;
And so I face the final curtain.
My friend, I’ll say it clear,
I’ll state my case, of which I’m certain.

Ive lived a life thats full.
Ive traveled each and every highway;
And more, much more than this,
I did it my way.

Regrets, Ive had a few;
But then again, too few to mention.
I did what I had to do
And saw it through without exemption.

I planned each charted course;
Each careful step along the byway,
And more, much more than this,
I did it my way.

Yes, there were times, Im sure you knew
When I bit off more than I could chew.
But through it all, when there was doubt,
I ate it up and spit it out.
I faced it all and I stood tall;
And did it my way.

Ive loved, Ive laughed and cried.
Ive had my fill; my share of losing.
And now, as tears subside,
I find it all so amusing.

To think I did all that;
And may I say - not in a shy way,
No, oh no not me,
I did it my way.

For what is a man, what has he got?
If not himself, then he has naught.
To say the things he truly feels;
And not the words of one who kneels.
The record shows I took the blows -
And did it my way!


Hijjaz

Rasulullah

( 1 )
Rasulullah dalam mengenangmu
Kami susuli lembaran sirahmu
Pahit getir pengorbananmu
Membawa cahaya kebenaran

Engkau taburkan pengorbananmu
Untuk umatmu yang tercinta
Biar terpaksa tempuh derita
Cekalnya hatimu menempuh ranjaunya

( korus )
Tak terjangkau tinggi pekertimu
Tidak tergambar indahnya akhlakmu
Tidak terbalas segala jasamu
Sesungguhnya engkau rasul mulia
Tabahnya hatimu menempuh dugaan
Mengajar erti kesabaran
Menjulang panji kemenangan
Terukir namamu di dalam Al-Quran

Rasulullah kami umatmu
Walau tak pernah melihat wajahmu
Kami cuba mengingatimu
Dan kami cuba mengamal sunnahmu

Kami sambung perjuanganmu
Walau kita tak pernah bersua
Tapi kami tak pernah kecewa
Allah dan rasul sebagai pembela

( ulang korus & 1 )

No comments:

Other Topics