Followers

Tuesday, 3 November 2009

BEZA RMK DAN RAF....

Kalau korang belajar pengurusan, perancangan paling panjang dilakukakn oleh Pengurusan Tertinggi kan, perancangan yang mencakupi masa lima tahun.

Pernah tak korang terfikir nak adaptasi peracangan jangka panjang tu dalam kehidupan masing-masing.

Malaysia pun ada perancangan jangka masa panjang iaitu RMK, apa salahnya kalau kita pun ada perancangan yang sama gak....

Untuk itu just untuk berkongsi, aku wujudkan satu perancangan jangka masa panjang untuk aku sendiri yang dinamakan RAF 1 atau Rancangan Ashraf Pertama.

Perancangan yang aku buat ni mencakupi masa selama 5 tahun....korang bleh baca kat atas.

Maybe pas ni korang pun bleh wat perancangan cam ni, tapi tak dinafikan kita merancang Allah menentukan tapi "PEOPLE NOT PLAN TO FAIL, BUT THEY FAIL TO PLAN"

So di bawah nama

SATU MALAYSIA, RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIUTAMAKAN

marilah kita merancang apa yang kita targetkan dalam masa lima tahun akan datang ni...sekian.

No comments:

Other Topics